lördag 2 maj 2020

Havsglitter och annat KONSTigt i Simrishamn

Nu är det rätt fullt upp för mig konstnärligt ända till i september, så det vill jag förstås berätta om.
Det sätter igång snart så jag är i full gång med måleri och planerande för utomhusvernissage vid Tjörnedala konsthall lördag 30 maj kl 13.
Jag är en av de ÖSKG-konstnärer som ställer ut under ArtWalkTjörnedala

Där kommer jag att fokusera på Artificiellt Havsglitter och sprida sådant bland orkidéer och komockor. Något andra ej sätter värde på längre utan slänger upcyclas så att det får förvandla kohagens miljö till skön konst.

Anders KappelSara Klein, Charlotte Elm Ravn och jag kommer 30/5-20/9 att koppla samman vår konst med kulturlandskapet på Tjörnedala. Kultur betyder ju egentligen odla så kopplingen är närmre än många anar. Det är också något jag själv tog upp konstnärligt i min utställning Växande 2012.
30 maj- 20 september
Art Walk
vilket är en återkommande utomhusutställning. Konstpedagogen Sofia Enbom är projektledare och presenterar Art Walk så här: "För oss är konst och natur nära sammankopplade och viktiga källor att stimulera sinnena och viktiga källor att stimulera sinnena och välbefinnandet.Skönheten i landskapet med former, färger, hav och kust påminner om en konstupplevelse.

Genom ett samarbete med Stiftelsen Skånska Landskap ger vi dig möjligheten att uppleva konst och natur tillsammans.
Under sommarmånaderna och en bit in på hösten möter du platsspecifika konstinstallationer längs en del av Skåneleden,mellan Baskemölla och Vik. Slingan kallar vi Art Walk." 
De skriver å sin sida så här "I Tjörnedala möter naturen konst i alla dess former. Här finns två av Stiftelsen Skånska Landskaps markerade vandringsleder i det omväxlande landskapet med tall- och lövskog, äppelodlingar, hagmarker, magra strandängar och klippor. Betande djur i området hjälper till att bevara det öppna landskapet... 
karta från /www.skanskalandskap.se
Stiftelsen Skånska Landskap  erbjuder två kortare markerade vandringsleder i området på 3,5 och 1,7 kilometer. Du når båda från parkeringen vid Tjörnedalagården. Skåneleden SL4 Österlenleden etapp 5 passerar genom området.--- Under perioden maj-september kan du både vandra och se konstinstallationer genom ArtWalk som är ett samarbete mellan Tjörnedala konsthall och Stiftelsen Skånska Landskap."

Utomhusvernissage 
lö 30 maj kl 13
Vi ser gärna att våra besökare följer de föreskrifter som rekommenderas just nu. 
Välkomna!

Mia Gröndahl, Patrik Zakrisson, som visar skissen av 
Carolina Falkholts nya målning, jag och Maj Ström framför
väggen som ska målas Bild ur Ystads Allehanda
En annan viktig händelse här i Simrishamn är att Carolina Falkholt kommer tillbaka för att måla två nya väggar på 
Hotell Svea i Simrishamn 8 – 13 juni. 
Det återkommer jag till, men vill nämna att Hotell  Svea håller öppet och följer FHMs rekommendationer, så det kommer även vi att göra!!!!

Inga kommentarer: