lördag 14 januari 2017

Satay jordnötssås

Jag hade knappt ätit kyckling sedan matförgiftningen 2011 och Majas mördarsalmonella något år tidigare. Jag tycker helt enkelt inte att kyckling är gott längre. Nu får jag bara (ibland) behålla fisk, näringsdryck och just kyckling (ibland). Jag har nu ledsnat på att bara äta kyckling med ris, gurkmeja och ingefära, som både är nyttigt och döljer kycklingsmaken, så testade med 
Sataysås dvs jordnötssås till, eftersom jag har jordnötssmör kvar och det jag fick behålla.
Så här gjorde jag den 2 port
Hetta upp
olja
i en panna och tillsätt
1 hackad shalottenlök 
(2 klyftor vitlök)
låt svettas till det blir genomskinligt men inte får färg. Blanda i 
1 dl kokosmjölk 
1 msk pressad ekologisk lime
liten hackad chili, 
1 msk soja 
1 1/2 dl vatten
och sjud under omrörning ca. 10- 15 min
(Om du vill ha såsen tunnare, blanda i mer vatten.)
Passar även bra till kokta grönsaker, fisk osv!

Inga kommentarer: