Hallon- och rabarberkaka
Pensla rapsolja i en springform och sätt ugnen på 200 grader. Blanda
3 dl mandelmjöl1 dl fiberhusk
2 dl råsocker
1 dl havregryn
med
225 g rumsvarmt smör
lite flingsalt
225 g rumsvarmt smör
lite flingsalt
för hand eller i en matberedare tills den precis går ihop. "Fodra" formen med deg så att det bildas en kant i formen. Spara resterande deg till “locket”.
Skala och skär
500 g rabarber
I mindre bitar. Häll
5 msk vaniljråsocker
2 msk potatismjöl
500 g hallon
i en skål och blanda runt en blandning av5 msk vaniljråsocker
2 msk potatismjöl
så att det blandas ordentligt. Häll det över degen i pajskalet. Pudra med
Minst 1 tsk färskmalen kardemumma
Minst 1 tsk färskmalen kardemumma
och toppa med kluttar av resterande deg.
Ställ in mitt i ugnen på 175 grader. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
Ställ in mitt i ugnen på 175 grader. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter eller tills den har fått fin färg. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar