torsdag 30 januari 2020

(Glutenfri) Äppelkladdkaka (ev. m havresmul) 


Riktigt friskt och gott med mina egna äpplen och glutenfri
Äppelkladdkaka (med eller utan havresmul) 6 port
Sätt ugnen på 200C. Vispa
3 ägg
poröst och tillsätt
2 1/2 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
175 g rumsvarmt smör
Blanda
2 dl mandelmjöl
¾ dl psylliumhusk
för sig och tillsätt så till en jämn smet. Skala och riv
2 äpplen
och rör ner i smeten. Häll i en smord och kokosfodra en form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. Nu kan du antingen göra havresmul över (eller gå direkt vidare till *) gnm att blanda
100 g smör
11/2 dl mandelmjöl
½ dl psylliumhusk 
1 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
till en smulig deg. Skala och skiva
5-6 äpplen
i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
(*)Alt. utan smul blanda i
½ dl havregryn)
Pudra äppeltäcket med
1 msk kanel
Smula över pajdegen. Grädda mitt i ugnen i 190C c:a 25-30 min (beroende på hur kladdig du vill ha den). Servera när den svalnat gärna med
lättvispad grädde.

Inga kommentarer: