söndag 17 november 2019

Päronpaj med citron och kardemumma 


Päronpaj med citron och färskmalen kardemumma 
Sätt ugnen på 225C. Blanda samman
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk 
1 dl råsocker
1 dl kokosflingor
Tillsätt
150 g rumsvarmt smör
Blanda till en smulig deg.
Tryck ut degen i en pajform, c:a 24 cm i diameter o ställ kallt i 30 min. Blanda samman
2 dl crème fraiche
1 vaniljstång (urskrapade frön)
1 dl råsocker
2 ägg
till fyllningen.Tillsätt
skal och juice av 1 ekologisk citron
Vispa kraftigt och häll smeten i pajskalet. Skölj och rensa
500 g päron
och skär i ½ centimeter tunna skivor och lägg i ett fint mönster överst på pajen. Mal över
färskmalen kardemumma

Grädda i mitten av ugnen, 200C i 40 minuter tills fyllningen är helt stilla och päronen fått lite färg. Servera med lättvispad grädde och njut!

Inga kommentarer: