lördag 2 mars 2019

Ulla Viottis bildkavalkad i Tomelilla konsthall 

När Ulla Viotti i onsdags berättade att hennes utställning I det Offentliga Rummet - en Bildkavalkad på Tomelilla konsthall avslutas redan imorgon fick jag en väldig fart dit.

Time Flow 2012 vid Fengerfors pappersbruk i Dalsland. Kaptenens Gruva i Höganäs fick Viotti uppdrag till 2006 och 2008 invigdes den.
När jag i somras sa till Sune Nordgren jag tycker det är kul att en lokal konstnär som Viotti representeras på Kivik Artcenter. Han svarade då att hon ju är en världsartist som bara råkar bo i närheten. Det håller jag verkligen med om!
Lotus Installation består av tre delar och uppfördes i Scandinavian International Ceramic Museum  i Fuping, Kina murades upp 2005. En låg form och en väggrelief.
Bibliotek utställd vid Kulturbiennalen, Köpenhamn 1992 och från 2000 vid konsthallen i Vighult.
Cimbris i Simrishamn är en favorit jag berättade jag massor om här. Vågor-Vindar är en temporär grässkulptur  uppförd i Hammenhög i samarbete med Svalöv Weibull 1996.
Väggreliefen Energi hos Malmö Rnergi blev ett genombrottsverk med sitt böljande formspråk 1991. Det var också hennes första samarbete med Petersens Tegl i Danmark.
Hyllning till Kung Bol från 1991 kallade Viotti först för Graven. I mittenhålan hade yxor och skärvor som av arkeologiska fynd från en fiktiv forntid placerats. En uppföljare murades upp vid Skissernas Museum i Lund.
Den som Äger en Trädgård och en Boksamling Saknar Intet uppförd i Staffanstorp 1996. Olympia Dwelling gjordes för Olympic International Ceramic Sculpture Museumpark I Athen 2004.
Jag hade egentligen tänkt åka igår men det fick bli en tur till Tomelilla idag istället, den näst sista dagen
Yoko Onos Wish Tree finns också på Tomelilla konsthall.

hjärtekramen av uppfinnaren  KjellNilsson

Inga kommentarer: