tisdag 22 januari 2019

(Glutenfri) saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka  (12 bitar)

Sätt ugnen på 200°C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och "bröa" med
kokosflingor
Blanda
1/2 g saffran
en liten skvätt vaniljlikör
100 g rumsvarmt smör
Smält och temperera
100 g vit choklad 
Bruten i mindre bitar och blanda ihop allt till en jämn smet. Vispa
2 ägg 
poröst och tillsätt
2 dl råsocker 
i en skål. Blanda
11/2 dl mandelmjöl 
1/2 dl psylliumhusk
i en egen bunke och vänd ner. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen på 175°C i ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall och sikta
ca 1/2 dl florsocker
över innan den serveras och servera gärna med hallon, lingongrädde och citronkräm.

Inga kommentarer: