fredag 9 september 2016

Pumpasoppa med kanel

Med mycket pumpor blir det nu många recept med just det och idag testade jag en soppa som både låter konstig och väldigt god. Det är nämligen kanel, som jag är så förtjust i!
 Pumpasoppa med kanel 4 port
1 stor pumpa som butternut (hade även zucchini i)
Dela på längden, ta ur kärnorna och värm ugnen till 200°. Lägg i ugnsform o pensla med
1 msk olivolja
salt och peppar
Rosta i ugnen på 190° i 45 - 60 min tills den blivit mjuk.
Skala under tiden
2 lite sura äpplen t ex Grany Smith
skär i bitar och finhacka
1-1 1/2 dl lök

 Bryn
1-2 tsk kanel
i smör
tillsammans
med lök och äpple tills det mjuknat.
När pumpan är mjuk ta ut den ur ugnen (gröp ur köttet om du rostat den med skal) och lägg i  en gryta med lök- o äppelröran. Tillsätt
4,5 - 6,5 dl grönsaksbuljong
1 - 2 dl grädde
så att det täcker grönsakerna. Koka upp och låt sjuda i 20 min.
Smaka av med
salt, peppar, kanel, kanske en gnutta vinäger
Mixa soppan med stavmixer så att den antingen blir helt slät eller om du vill ha lite bitar i.
Servera med
en klick creme fraishe
persilja
några äppelbitar
Gott kryddigt och höstlikt, trots att här ännu är sommarvarmt!

Inga kommentarer: