tisdag 27 september 2016

CV Curriculum Vitae (svenska)

Curriculum Vitae * * * MalinMatilda Allberg  
Född 1970 i Stockholm, Svensk medborgare
Medlem av bl a KRO/KIF, BUS och ÖSKG

Konstnärlig utbildning
2009 Grundkurs i stenhuggning, KKV-B, Hamburgsund 
2000 Dept. of Fine Arts, University of the Witwatersrand,
        Johannesburg, Sydafrika 
1998 (aug) Art in Nature - Nature in Art, Myndlista
        HáskóliReykjavik, Island. 
1998 (jun) Cellanimations kurs, Konstfack Eksjö 
1997 - 2002 Konsthögskolan, Umeå universitet 
1995 - 1997 Östersunds konstskola, Hållands Folkhögskola,
       Östersund 

Separat utställningar  
2012 (apr) Växande, Galleri S, Östersund 
2007(okt - nov) Lyckliga Ögonblick,Galleri S, Östersund 
2004 (okt - nov) Happiness as an Art-project, Ahlbergshallen,
       Östersund 
2002 (jan) At Gunpoint, Galleri60, Umeå 
1999 (sep) Balans-sökande - a Quest for Balance, GalleriIdun, Umeå
1999 (mar) Multi-trauma, Galleri 60, Umeå 

Grupputställningar i urval
2016 (okt-nov) hÖsterlensalongen, Gyllengården, Smedstorp
2014 (feb- mar) Då Nu 3D, Designcentrum, Östersund 
2014 (april) Filmkonst, Galleri Mono., Frösön 
2012 (nov) K.75 - Förväntan, Exercishallen Norr, Östersund 
2011 (jun - aug) Universum i Espnäs, Skulpturpark vid Locknesjön,
       Östersund 
2010 (okt) Jubileumsutställning ÖKKV, Örnsköldsviks museum &
       konsthall  
2010 (sep) Tjugosex Grafiker, Jamtli, Östersund 
2010 (aug) Grafikstafetten, Grafiska Sällskapet, Stockholm 
2005 (okt) Multi-trauma, Östersunds Konstvideofestival, Jämtlands
       läns museum 
2005-05-14 Makslas Maja, Riga, Lettland 
2005 (maj) Astridz, Galleri S, Östersund 
2004 (jul) Galleri Gatan, Östersund 
2004 (jul) Din Konst, Ahlbergshallen, Östersund 
2002 (maj) Ananda, Happiness Lycka, Wetterling.Gallery Stockholm 
2002 (maj) Ananda, Happiness, Lycka, Bild Muséet, Umeå 
2002 (apr) Passage for the Rainbow nation, Sundsvalls konstmuseum 
2001 (mar) Beyond (expectation), Galleri 60 och
       Taxi Umeortens bilar 
2001-03-01 Art on the Rocks, Jukkas järvi ishotell 
2000 (maj) This Is Not How it (Usually)Is, the MarketTheatre
        Gallery, Johanesburg, Sydafrika. 
1999 (apr) det Fula, Galleri Ahnlund, Umeå 
1998 (dec) - 99 (feb) numeå-art without space, Umeå flygplats &
        Galleri 60, Umeå 

Representerad / Offentlig konst
2012 Jämtlands läns konstförening/Jamtli 
2012 Jämtlands läns landsting 
2011 (okt ) Mespropp, Wedemarks konditori, Östersund 
2010 JLK, Brahminska proteiner målning i Konstpaus, Jämten 2011 
2011 2010 (okt) DolcepalettoWedemarks konditori, Östersund 
2009 (sep - okt) Konstbakelsen Palett, Törners Konditori, Östersund 
2009 Två oljemålningar, Östersunds kommun .
2007 (mars - jun) Ultrabehag i Rundgång, Östersunds sjukhus 
2004 Fyra kolteckningar, Östersunds kommun 
2003(nov) Konstvideo/-film Kurererian, Medicinmottagningen,
       Östersund sjukhus 
1997 Skulpturen, Post-trauma, Solliden öppen rehab, Östersund 
1996 olja på duk till Hans Helighet Johannes Paulus II, Vatikanstaten  

Filmvisningar 
2013 Borta Bra - Jämtland betraktat från Österlen, A Fistful 
        of Jemtland, Bio Regina, Östersund
1999 Multi-trauma, Umeå Internationella Filmfestival

Bibliografi i urval
2012-04-10 Växande konst om rikare tillvaro… ÖstersundsPosten
2012-04-10 Växande konst i Östersund … Länstidningen Östersund
2012-04-07 Besökarna får plantera på Allbergs utställning, ÖP
2011/09 Visst hör mat & konst ihop, 100 % Östersund
2011-09-19 Mespropp – årets Konstens Veckabakelse, Sveriges
       Konstföreningar
2011-06-28 Visar vad konst ändå förmår, ÖstersundsPosten
2011-06-24 Skulpturparken i Espnäs, Länstidningen
2011-03-19 Det enda sättet att kunna vara lycklig är att leva i
       presens, ÖstersundsPosten
2011-01-22 MalinMatildas definition av Lycka, LT
2011 JLK, Brahminska proteiner målning i KonstpausJämten
2011 2010-10- 05 Veckan fyller formen, LänstidningenÖstersund
2007-11-14 Hon Fyller Varje Vitt Ark Med Liv, Östersunds Posten
2007-10-30 Triss i Kvinnor Länstidningen, Östersund
2006-08 Sökte lyckan världen runt, Accent
2005-05-11 Diena un nakts - makslai [Dag och Natt för Konst], Diena, Lettland
2005-05-10 Laime un  Maksla [Lyckan och Konsten], Rigas Balss, Lettland
2004-10-23 MalinMatildas konst går direkt till hjärtat, LT, Östersund
2004-10-22 En utställning i saligt lyckorus Östersunds Posten
2004-07-06 En ypperlig sommar för jämtländsk konst, LT, Östersund
2004-06-23 Innan konsten blir konst, ÖstersundsPosten
2003 Norrlju s - Porträtt av Jämtländska Konstnärer
        av Fredrik Herrlander & Helena Östlund
2002-05-08 Konst som ett Kraftverk, Västerbottens Folkblad
2002-01-25 SkjutandetsLustkänslor, Västerbottens Kuriren
2002-02-22 Våldet i Fokus på MalinMatildas.., ÖP.
1999-09-06 Stort Ögonblick Västerbottens Folkblad
1999-08-11 Varför är det fula fult? Norra Västerbotten
1999-03-16 Konsten har hjälpt..., Östersunds. Posten
1997-11-05 Missa inte MalinMatilda..., Svenska Dagbladet
1997-11-05 Livet tillbaka med konst, Dagens Nyheter

Framträdanden i urval
2012 -08-31 Kulturnytt, SRP1
2011 (sep) P4 Morgon, SRP4 Jämtland
2010 (sep) Äntligen, SRP4 Jämtland
2005 (okt) Kulturriket SRP4 Jämtland
2004 (okt) Väckarklockan SRP4 Jämtland
1998 (jan) Emmas Hus, TV4
1998 (jan) Samtal Pågår SRP1
1997 (apr) Apropå Konst TV4 Jämtland
1996 (apr) Folkradion, SRP3 

Stipendier i urval
2005 NIFCA AiR, Riga, Lettland
2002 Eva och Hugo Bergmans minnesfond
2002 Grafström-Sandqvistiskastip.fond
2001 Helge Ax:sonJohnsons stiftelse
2001 Fredrika Bremerförbundet
2000 Karin Engelfeldts minnesfond.
2000 SIDA
1996 Signe & Erik Holmgrens minnesfond

Curator för
2004 (jul) Din Konst, (med Anna Selander och Marina Jonsson),
       Ahlbergshallen, Östersund
2004 (feb) Parken (med Anna Selander), Studio44, Stockholm
1999 (apr) det Fula Galleri Ahnlund, Umeå,
1996 (sep) Konstnärliga inköp av Jämtlands läns landsting
       1996/97, Tullkammaren, Östersund

Övriga uppdrag
2011- 2013 Styrelseledamot KRO/KIF Jämtland-Härjedalen
2009 rep. Härke konstcentrum utställningsgrupp, Ahlbergshallen.
2006 - 07 Styrellseledamot KRO Mellannorrland
2003 - 04 KRO's referensperson för Jämtlandsläns Landsting
1989-90 ordförande, Östersunds Musikforum

Inga kommentarer: