måndag 26 september 2016

CV Curriculum Vitae (English)

Curriculum Vitae * * * MalinMatilda Allberg
Born 1970 in Stockholm, Swedish citizen
Member of e.g.  KRO/KIF, BUS, ÖSKG,

Artistic education
2014 cont. Enamel-paintingKonstitutet,
         Skillinge emalj
2010 Macro-printmaking, ÖKKV, Örnsköldsvik
2009 Basic Stonemasonry, KKV-B, Hamburgsund
2009 Enamel-paintings, ÖKKV, Örnsköldsvik
2000 Dept. of Fine Arts, University of the Witwatersrand, 

        Johannesburg, South Africa
1998 Art in Nature - Nature in Art, Myndlista Háskóli, 

        Reykjavik, Iceland
1998 Cell-animation-course, Konstfack, Eksjö
1997 - 2002 MFA, the academy of Fine Arts, 

        Umeå university
1995 - 1997 Östersund's fine art-school, Hållands 

         Folkhögskola, Östersund .

Solo-shows 
2012 Växande [Growing], Galleri S, Östersund 2012
2007 Lyckliga Ögonblick [Moments of Happiness], Galleri S,

       Östersund
2004 Happiness as an Art-project, Ahlbergshallen, Östersund .
2002 At Gunpoint, Galleri 60,Umeå
1999.Balans-sökande - a Quest for Balance, Galleri Idun, Umeå
1999 Multi-trauma, Galleri 60, Umeå

Selected Group Exhibitions:
2016 (Oct-Nov) hÖsterlensalongen 2016
        Gyllengarden, Smedstorp
2015-(Nov-Dec) New Members ÖSKG, Tjörnedala konsthall
2014 (Feb- Mar) Då Nu 3D, Designcentrum, Östersund
2014 (april) Filmkonst, Galleri Mono., Frösön
2012 (Nov) K.75 - Förväntan [Anticipation], Exercishallen

         Norr, Östersund
2011 (Jun - Aug) Universum i Espnäs, Sculpture-park 

        by Lockne-lake, Östersund
2010 (Oct) Jubileumsutställning [Anniversary exhibition],

        Örnsköldsviks museum & konsthall 
2010 (Sep) Tjugosex Grafiker [Twentysix graphic artists],

         Jamtli, Östersund
2010 (Aug) Grafikstafetten [The print-making relay race ],

        Grafiska Sällskapet, Stockholm
2005 Multi-traumaÖstersund's Konstvideo[Artvideo]-

        festival, Jämtlands läns museum
14/05/2005 Makslas Maja
Riga, Latvia
2004 Galleri Gatan [the Gallery Street]
Östersund
2004 Din Konst [Your Art] 
Ahlbergshallen, Östersund
2002 Ananda, Happiness, Lycka
Wetterling Gallery, Stockholm
2002 Ananda, Happiness, Lycka,
 BildMuséet, Umeå
2002 Passage - long walk to fortune, 
Sundsvall's artmuseum
2001 Beyond (expectation)
Gallery 60 & and the cars

        of TaxiUmeorten
2001 Art on the Rocks
Jukkasjärvi ice-hotel 
2000 This Is Not How it (Usually) Is 
Market Theatre

        Gallery, Johannesburg, South Africa
1999 det Fula [the Ugly]
Galleri Ahnlund, Umeå
1998 - 1999 numea - art without space
, Umeå airport &

         Galleri60, Umeå


Represented/Public Adornments
2012 Jämtlands läns konstförening/Jamtli [Jämtland's art society]
2012 Jämtlands läns landsting [Jamtland's county concil] 
2011 (Oct ) Mespropp, Wedemarks konditori, Östersund
2010 Brahminska proteiner oil-painting in KonstpausJämten 2011 
2010 (Oct) Dolcepaletto, Wedemarks patisserie,Östersund
2009 Konstbakelsen Palett [the Art-Pastery palette]

        Törners patisserie and Kafé, Östersund
2007 Two oil-paintings, Östersund's municipality
2007 Ultrabehag i Rundgång, Östersund's hospital
2004 Four charcoal-drawings, Östersund's municipality
2003 Konstvideo/-film Kurererian[the Artvideo-/film Cureria],

        the Medical ward, Östersund's hospital
1997 Sculpture, Post-trauma, Solliden open rehab, Östersund
1996 oil on canvas for his Holiness Johanni Pauli II, the VaticanCity


Filmshowings
2013 Borta Bra - Jämtland betraktat från Österlen,

        A Fistful of JemtlandBio Regina, Östersund
1999 Multi-trauma, Umeå International Filmfestival


Selected Given Lectures
2005 Show Unit , Videokonst- för mer än ett Sinne

         Konstforum Strömsund
2005 Makslinieku Nama [Artist's Presentation],

        Riga, Latvia
2005 Konst pa Recept - Happiness as an Art-project,

        Jämtlands läns museum, Östersund
2005 Konst pa Recept - Bevisat [Art on the doctor's

        Prescriprion - the Proof] Jamtli, Ösd
2000 Johannesburg, byggandet av en ny framtid 

       [in the construction of a new future], Umea university

Selected Bibliography 
10/04/2012 Växande konst om rikare tillvaro… [Growing
       Art for a richer life] ÖstersundsPosten
10/04/2012 Växande konst i Östersund [Growing Art 

       in Östersund], Länstidning
07/04/2012 Besökarna får plantera på

       Allbergs utställning [You get to plant…], ÖstersundsPosten
2011/09 Visst hör mat & konst ihop [Food & art goes

       well togeather], 100 % Östersund
2011-09-19 Mespropp – arets Konstens Veckabakelse

       [This year's art-pastery], Sveriges Konstföreningar
28/06/2011 Visar vad konst ända förmar [Shows what art is

       capable of] , ÖstersundsPosten
24/06/2011 Skulpturparken i EspnäsLänstidningen
19/03/2011 Det enda sättet att kunna vara lycklig är att leva

       i presens, ÖP
22/01/2011 MalinMatildas definition av Lycka [MalinMatilda's

       definirion of Happiness], LT
2010/2011 Brahminska proteiner oil-painting in Konstpaus, Jämten 

2011 05/10/2010 Veckan fyller formen [the Week fills the form],
       Länstidningen, Östersund 
08/30/2008 Triss i Kvinnor...[Trio of Women, LT Östersund
08/2006 Sökte lyckan världen runt [Looked for happiness

       around the world], Accent
05/11/05 Diena un nakts - makslai [Day and Night for Art] , Diena,

       Latvia
05/10/05 Laime un Maksla, [the Happiness and Art]

       Rigas Bals, Latvia
23/10/2004 MalinMatildas konst går direkt till hjärtat, [MM's

       art goes straight to the heart] Länstidningen, Östersund
22/10/2004 En utställning i saligt lyckorus [an Exhibition in the 

       Delight iof Bliss]Östersunds Posten
06/07/04 En ypperlig sommar för jämtländsk konst [an Excellent

       Summer for Jamtish Art] LT, Östersund
06/23/04 Innan konsten blir konst [Before Art Becomes Art,]

       ÖstersundsPosten
2003 Norrljus [Northern lights]- Portraits of Jamtish Artits by

       F Herrlander & H Östlund
12/03/02 Kan Konsten ha en läkande effekt?[Does Fine.Arts have 

       a Healing Effect?], ÖP
05/08/02 Konst som ett Kraftverk [Art as a Power-plant]

       VästerbottensFolkblad 
25/01/02 Skjutandets Lustkänslor [the Lusts of Shooting]

       Västerbottens Kuriren
01/22/2002 Våldet i Fokus på... [Violence in Focus on...]

       ÖstersundsPosten
06/09/1999 Stort Ögonblick... [BigMoment...],

       Västerbottens Folkblad
11/08/1999 Varför är det fula fult? [Why is the Ugly ugly?]

       NorraVästerbotten
3/16/1999 Konsten har hjälpt... [Art has helped...], ÖstersundsPosten
11/05/ 1997 Missa inte MalinMatilda... [Don't miss MalinMatilda...]

       Svenska Dagbladet
11/05/1997 Livet tillbaka med konst [Back to life with.art],

       Dagens Nyheter

Selected Public Apperances
2012 -08-31 Kulturnytt, SRP1
09/2011 P4 Morgon JämtlandSR P4
09/2010 Äntligen [Finally], SRP4 Jamtland
10/27/2005 Kulturriket [the Cultural country], SRP4
10/2004 Väckarklockan [the Alarm-clock] SR Jämtland..
01/1998 Emmas Hus [Emma's House]TV4 
01/1998 Samtal Pågår [Conversation Held]
SR P1 
04/1997 Apropå Konst [Considering Art]TV4 Jämtland .
04/1996 Folkradion [the People's Radio], SRP3 


Selected Scholarships and Grants 
2005 NIFCA AiR, Riga, Latvia
2002 Eva och Hugo Bergman's remembrance-fund
2002 Grafström-Sandqvistiska stipendiefond
2001 Helge Ax:son Johnson's foundation
2001 Fredrika Bremerförbundet
2000 Karin Engelfeldts remembrance fund
2000 SIDA
1996 Signe & Erik Holmgren's remembrance fund 


Curatorial works 
2004 Din Konst [Your Art] (with Anna Selander and Marina

       Jonsson)Ahlbergshallen, Östersund
2004 Parken [the Park] 
(with Anna Selander), Studio 44, Stockholm
1999 det Fula [the Ugly]
Galleri Ahnlund, Umeå
1996 Artistic purchases by Jämtlands County council
 -96/97,

       Tullkammaren, Östersund

Other Commissions
2011-13 member of the board of KRO/KIF Jämtland-Härjedalen
2009 representative Härke Art-centre Exhibition-group

       for Ahlbergshallen
2006 - 07 member of the board of KRO Mellannorrland. 
2003 - 04 KRO's reference-person
 for Jamtlands County council]
1989-90 chairman, Östersund's Musikforum

Inga kommentarer: