torsdag 17 juli 2014

"Sommarhägn"

Jag var in i Stora kyrkan härom dagen och överraskades av hur trevligt de ställt till det där inne. Där var också lite folk och aktiviteter, bl a såldes fika och fairtrade-produkter, så jag passade på att köpa med mig lite.
(Denna bild är gammal. Så här mörkt blir det inte nu i juli!)
I bänkraderna finns kyrkmöss utplacerade. Jag läste mig till att där är Sommarhägn, alltså en tillflyktsort i sommaren, under nio veckor, 16 juni – 15 augusti. Då Stora kyrkan är öppen för besök måndag till fredag kl 10.00–15.00.
"Leta kyrkmöss, en upptäcktsfärd som är tänkt för barn i skolåldern men som passar bra för alla åldrar som vill veta mer om kyrkan", läser jag på hemsidan.
Bredvid altaret finns ett nät där man ombeds att skriva ned en bön och fästa i nätet med en liten klädnypa. Lite samma idé som Yoko Onos wishtree på Louisiana förra sommaren.
"Under de veckorna blir det olika aktiviteter, till exempel minikonserter och utställningar. Kyrkan är öppen för samtal, fairtradefika och kyrkvisning.
Varje dag är det Tolvslaget med dagens tankar.  Det blir minikonserter med lokala sångare och musiker på fredagar i samband med dagens tankar och påföljande kaffestund.
Utställning med bibliska figurer, kyrkans silverskatt och textilier.
Se altartavlan –  Östersunds största konstverk –  av Hilding Linnqvist (1891– 1984).  
Ta en fairtradefika och handla gärna från det sortiment av fairtradevaror som finns i kyrkan. Välkommen in!" läser jag vidare och vidarebefordrar här till er.

Inga kommentarer: