torsdag 25 oktober 2012

Äppeldessert på kanelen

En riktigt god dessert så här års när det finns gott om äpplen är den här Äppeldesserten på kanelen. Om man, till skillnad från mig, har svårt för det syrliga så är ett fantastiskt alternativ att istället
Äppeldessert på kanelen 4 port
1 msk smör
4 skalade och tunt skivade äpplen
1 msk citron, rivet skal
1 msk citronlikör eller pressad citron
1 msk flytande honung
2 msk råsocker, eller muskovadosocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
Stek äpplena på medelvärme i smör i cirka 2 minuter. Tillsätt rivet citronskal, citronlikör/pressad citron, honung, socker, kanel och ingefära. Rör försiktigt och låt svalna något.
Lägg äppelblandningen i portionsskålar eller glas. Servera antingen bara en klick
Mascarpone
till eller gör en syrlig youghurtröra så här:

3 dl yoghurt, 10 %
0,5 dl florsocker
Blanda yoghurt med florsocker och lägg en klick yoghurt över.

Njut av senhöstiga smaker!

Inga kommentarer: