lördag 1 augusti 2020

YinYang-kakor; så goda påhitt

Jag kände mig så sötsugen härom dagen ( JS det är den tiden...)  men hade inget hemma så det var bara att ställa sig och baka. 
Hade sparat några recept jag hittat och  Stinas kalaskakor lät enkelt och gott. Det saknar dock den choklad jag kände mig sugen på.  Inspirerad av leopardkakor.
  
YinYang-kakor ca 20 st
Kör
200 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
i en matberedare med
25 g mandel
1/2 dl råsocker
Zest av ½ eko-citron
Tillsätt
3½ dl vetemjöl
Dela degen i två delar och till den ena tillsatte jag
1 msk kakao
Formade degen till rullar, c:a 2 cm i diameter. 
La dem bredvid varann och lät stå kallt en stund. Skar dem i ca 1 cm tjocka skivor, som jag rullade till en brun och en vitt boll.
Dessa rullade jag ihop till en ny boll, till hälften av var färg. Så la jag dem på en klädd plåt. 
Insåg att de såg ut som Yin och Yang (fast utan prickarna då)!
(Gjorde så misstaget att pensla med 
1 uppvispad äggula 
men den var helt onödigt, då de ju inte alls behöver vara blanka och gjorde dem mindre snygga än de skulle ha varit annars.) 
Gräddade dem mitt i ugnen på 175 grader i varmluft, c;a 12-15 min tills de fått en fin färg.
Så kunde jag verkligen njuta av detta påhitt så testa du med!

Inga kommentarer: