tisdag 11 december 2018

Carpaccio på lax

Jag älskar carpaccio och jag älskar lax när jag hittade detta recept kunde jag därför inte strå emot att testa att använda en del av laxen jag tänkt grava till jul.

Laxcarpaccio med parmigianno, basilika och äppelsallad 4 port
Frys
200 g laxfilé
minst 2 dygn för att döda alla ev bakterier i den. Skär den i lövtunna sneda skivor innan den är helt tinad så går det enklast. Lägg skivorna på ett fat  och ringla över
2-3 msk olivolja
Strö över
ca 1 dl basilikablad
flingsalt
malen svarteppar
Färskriv
parmesanost efter smak
Blanda så
2 äpplen i små tärningar
1 pressad lime alt. ½ pressad citron
(ev. 1 tsk råsocker)
1 krm salt
1 msk basilika. koriander eller annan aromatisk krydda
Servera direkt och ringla även gärna över
balsamvinäger efter smak
Avnjut gärna med surdegsbröd! Inte alls som gravad laxmen minst lika gott

Inga kommentarer: