Riktigt god blev denna kombo av några recept jag hittat:
Glutenfria Saffranstoppade choklad- och lavendelcupcakes 12 st
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa
3 ekologiska ägg
poröst och tillsätt så
2 dl råsocker / 2 msk agavesirap
1 tsk vaniljsocker
vitt och riktigt pösigt. Blanda
2½ dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
och vänd försiktigt ner det i smeten. Koka upp
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
och låt det koka i cirka en minut. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt
2 msk kallt kaffe
och gräddkoket. Hacka
100 g 70 % igchoklad
grovt och smält den i ett vattenbad. Rör ner chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i175 bgrader c:a 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
gör under tiden
Saffransfrosting
Mixa
5 dl riven kokos
i en matberedare tills det börjar klumpa sig Tillsätt
1/2 dl kokosolja
och mixa till en slät smet Häll i
1 msk honung
1 dl kokosmjölk
1/2 gram saffran
zest från en ekologisk apelsin
och mixa samman Bred ut på cupcaksen (och toppa ev. med
hackade valnötter efter smak
Riktigt julelikt och gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar