fredag 22 juni 2018

Kolagömma med rabarber

Ännu ett himmelskt rabarber-recept där du ska ha kolasås, som du antingen blandar ihop själv eller gör av kondenserad mjölk

Rabarber(/hallon) o kolasmulmuffins 12 formar
Sätt ugnen på 200° och blanda
150 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
3 dl glutenfria havregryn
(1 msk grädde)
till en smuldeg och tryck ut i bullformar. Förgrädda 5-6 min i 175°. Blanda egen kolasås med
1½ dl grädde
0,75 dl råsocker
0,75 dl ljus sirap
i tjockbottnad kastrull och låt sjuda 10-12 min. alt. Koka
1 oöpnnad burk kondenserad mjölk
i en kastrull täckt med vatten 1 1/2 timme. Klicka en sked
i vardera formen och därovan kolasåsen. Grädda formartna igen 6-7 min och servera antingen som muffins eller med vaniljglass.

Inga kommentarer: