tisdag 5 september 2017

Zucchinirullar med mozzarella o betssås

Mer gott med zucchini är dessa goda Zucchinirullar med mozzarella och betsås. Jag använde gulbetor idag men både rödbetor och polkaberor är också mycket gott till.
Hyvla
2 zucchini  
på längden med en osthyvel. Lägg dem på en skärbräda, salta och peppra. Fördela
250 g skivad mozzarella
på skivorna, strö över
1 dl basilikablad
och rulla ihop dem så hårt det går. Fäst eventuellt ihop dem med tandpetare.
0.5 tsk salt  0.5 tsk svartpeppar      
Vispa upp
1 ägg  
i en skål och häll upp
1 dl sesamfrön
på en tallrik. Doppa zucchinirullarna först i äggsmeten och sedan i fröna. Stek dem runt om i
 1 msk smör  
1 msk olivolja
7–8 minuter.
Koka
1 röd- gul eller polkabeta
al dente och riv denmed rivjärn. Häll över
2 dl turkisk yoghurt  
1 pressad vitlöksklyfta  
0.5 tsk salt  
0.5 tsk svartpeppar 
Avnjut rullarna med yoghurtsåsen och ev kokt bulgur, ris, couscous e dyl.

Inga kommentarer: