söndag 10 april 2016

Vår på Österlen

PanTao den platta Donut-persikan har så stora knoppar att den nog slår ut ihop med Sakuran i år. Ifjol blommade den vackert i krukan, men så satte jag den på friland och då tappade den alla blommor och fick därför ingen frukt heller.
Narcissen Rip Van Winkle har slagit ut med vackra solar. Älskar den verkligen och ska ta snittblommor av den bara för att lökarna ska dela sig så jag kan sätta ut den på fler ställen.
Sakuran har också en hel del blomknoppar, som synes, men visst är de mindre än PanTao-knopparna? I år får gjutjärnsmöbeln stå på altanen, så den inte behöver lyftas bort var gång gräset ska klippas.
Bittermandelträdet hos mina föräldrar vid en tegelvägg i söderläge och blommar för fullt sedan ca två veckor när den första blomman slog ut. Skulle själv beställa ett sötmandelträd, Prunus Dullcis, som är härdigt här. Det var dock bara frön till ett jag beställde, så ska försöka driva upp det, men först skulle fröna vara i kylskåp i ett par månader...
Balkansipporna blommar också vackert på Gretero i perfekt kontrast till Rip Van Winkle.
Ordningskvinnan Greta luktade runt koloni-reviret och fann mycket misstänkta dofter särskilt i surjordspartiet. Ingen är så nöjd som hon nere på kolonin!
Grannens plommonträd och forsythia blommar så vackert nu med. Mina små plantor av desamma har dock bara fått lite blad än.
Idag har jag hjälpt mina föräldrar att lyfta fontän och näckrostunna och se bara så fantastisk mammas julros är! Den ska jag tjuva mig lite av på sensommaren, för just denna mörka auberginefärg med gula inslag är min stora favorit. Pink Frost heter den, passande nog.
Ormhasseln på mina föräldrars gata har fått hängen.
Så här vackert blommar det nu i föräldrarnas rabatt!
Ovan har även fontänen lyfts på plats och sats igång, så nu är det officiellt vår och jag älskar det!

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Sökte på gurkbagge och hamnade på ett gammalt inlägg hos dig. Positivt överraskad när jag ser att du fortfarande är aktiv bloggare och har så mycket fint att visa. Kul med ditt önskeprojekt på konstrundan. Önskar jag varit där, men det hanns inte med i år.
Ha det så gott
/Anette

Lyckans Smed sa...

Tack snälla Anette, välkommen! Jag kommer troligen att vidareutveckla önskeprojektet under kommande års konstrundor och utställningar. Gillar att inkludera publiken i min konst och har använt idéen vid två tidigare utställningar, men då bara till hälften varje gång.

Din blogg ser också riktigt fin och matnyttig ut. Finns du i Göteborgstrakten alltså?

Hör gärna av dig om du har vägarna förbi Österlen och vill ses!

Hälsningar
/*