måndag 11 april 2016

Rabarber mot cancer

Härom dagen hittade jag spännande nya rön från kurera.se om rabarber, som jag tycker så mycket om och precis kontrollerat hur den tar sig nere på kolonin. Kolla bara; inte ätfärdig än, men snart så!:
Så här långt har min rabarber på kolonin kommit nu
19 november presenterades nya rön om just rabarber, som ju har en historia som läkeväxt, Det har visat sig genom forskning att rabarber, kan halvera antalet cancerceller på bara 48 timmar; Det är nästan osannolikt, som jag ser det! Forskare vid Winship Cancer Institute of Emory University, i Georgia, USA har visat att en ingrediens i rabarber dödar cancerceller med den rekordfarten. Det handlar om leukemi med det är halverade antalet cancerceller på 48 timmar.
Forskarna testade 2000 preparat och fann parietin, eller physcion [läs mer om det nedan] som ämnet också är känt som, var det mest effektiva ämnet för att hämma enzymerna. enligt Daily Express i oktober.
Kurera.se skriver att forskarna nu planerar "för att det potenta ämnet i rabarber [parietin] ska användas för att skapa alternativa behandlingsformer vid cancer...
Forskarna planerar ...att tillverka ny cancermedicin, vilka tros vara färdigutvecklade inom bara några år. Förhoppningen är att grönsaken, som växer likt ogräs i mångas trädgårdar, kan komma att bli en avgörande game changer  i kampen mot olika former av cancer.
I tester där forskarna injicerade rabarberns orangea pigment [genomgående mina kursiveringar] direkt in i en odlad cancermiljö började rabarpigmentet att nästan omedelbart förstöra tumörer. På två dagar hade det dödat hälften av alla de odlade leukemicellerna i labbet, rapporterar de brittiska tidningarna Daily Mail och Express.
Forskare upptäckte kraften i rabarber när de letade efter sätt att stoppa ett enzym vid namn 6PGD, som driver på cancer. Dess aktivitet har visat sig öka i flera olika typer av tumörer."
Härligt att hitta infryst rabarber precis när jag läst detta;
det är ju så vansinnigt gott med!
Parietin har tidigare bara fått fungera som ett anti-mögelmedel men har ännu inte testats i ett läkemedel för människor. Professor [Jing] Chen berättar att cancer kräver en viss nivå av 6PGD-aktivitet för att kunna växa och när nivån av det enzymet sjunker minskar också tillväxten av cancerceller.
– Att kunna rikta in sig på att just 6PGD skulle alltså vara en effektiv behandling, säger professor Chen.
Doktor Hayley Frend vid Cancer Research UK manar dock till försiktighet.
– Cancerläkemedel har kommit från överraskande naturliga källor förut, men dessa är mycket tidiga studier, säger hon och tillägger:
– Även om det är bevisat att parietin kan behandla cancer hos människor, är det osannolikt att någon skulle kunna äta tillräckligt med rabarber för att få nytta av fördelarna. Man måste koncentrera parietinet. "

Enklaste desserten som också görs på ett kick: Skala o skär rabarbern i cm-stora bitar. Lägg i fat o strö över
(eget) vaniljsocker och nymald kardemumma. Micra i 1 min, ringla över
honung o servera m
vaniljyoughurt (tjockyoghurt med vanilj iblandad) eller glass; njutningen är enorm, så go for itRabarber och kardemumma är verkligen himmelskt god för såväl änglar som demoner.


Inga kommentarer: