onsdag 25 september 2013

Post-Szabo

Jag fick just meddelande om att utställningen kommer att vara förlängd t o m 29 september så än finns chansen att Magdolna Szabós se !
Sista dagen tog jag mig till Galleri Remi och Magdolna Szabós utställning, som visats där 7 - 25 september, så det är dessvärre för sent att uppleva den nu. Det är synd, för jag skulle verkligen vilja rekommendera den.
Magdolna Szabós visar akvareller på papper som jag upplever som väldigt rofyllt meditativa. De får mig att tänka på bubblor och indiska mandalor, som representerar det oändliga och helhet. Det är också just vad hela utställningen får mig att känna.
Verken är tyvärr inte möjliga att ge rättvisa genom att fotografera. Detta pga blänket i glasen och att vissa av verken är väldigt subtila i färgskiftningarna. Dessutom är kommunikationen verken emellan viktig för upplevelsen av utställningen. Jag förstår att de jobbade länge med hängningen.
Szabós fick det andra Härke-stipendiet som delades 1997, hon verkar i Malmö och kommer ursprungligen från Ungern.
Jag hoppas att landstinget investerar i något av hennes verk för det rofyllda i dem skulle fungera som både läkande och stärkande för människor som behöver hjälp från landstinget.

Läs mer om utställningen i ÖP och LT.

Inga kommentarer: