måndag 6 augusti 2018

Kinesisk (o fransk) Shadow

KB Art fortsätter att visa högkvalitativ samtidskonst med kinesiska storheter. Målaren Liu Lifen, som är där på residens har nu curerat kinesiska konstnärerna Zhang Qiongfei och Xie Xuan, liksom franska Laetitia Deschamps måleri.  
Qiongfei, visar akvareller och en installation Lost Paradise "en samtida trädgård" med blommor i origami och dockor.
Här sedd ur tre olika perspektiv och nedan hennes akvareller (tycker de ser täckande ut som gouacher) med växtmotiv


Xie Xuan är född 1983 men visar ett kraftfullt oljemåleri, som i större format skulle ha varit typiskt manligt med sina hastiga färgexplosioner. 
Målaren Liu Lifen, som är där på residens har nu curerat kinesiska konstnärerna Zhang Qiongfei och 
Franska Laetitia Deschamps måleri visas i mindre format och hon står heller inte med på affischen, så kanske blev hennes medverkan bestämd senare än kinesiskornas? Hennes måleri har för mig paralleller till enkelheten i origami, men där saknas helt skugga [shadow].
Jag deltog också i en workshop i papercutting (origamimed Zhang Qiongfei en förmiddag på KB Art, väldigt kul och den kinesiska närvaron var tydlig!
Att lokalpressen, Ystads Allehanda inte skrivit om de senaste två makalösa konstutställningarna med kinesisk samtidskonst är inget mindre än en skandal! När jag skrev det på Twitter om just detsvarade en journalist där att han tagit upp det med kulturredaktören (som jag f ö även mailat om just det) så hoppas verkligen på bättre bevakning!.

Shadow visas Ons-Lör kl 13-16 t o m 18/8!

Inga kommentarer: