15 bitar
sätt jag ugnen på 200° och mixade
300 g digestivekex
150 g rumsvarmt smör
Tryck ut kexbottnen i en springform med löstagbar kant och låt bottnen fortsätta hela vägen upp till kanten. Förgräddade så kexbottnen i 175° i mitten av ugnen under cirka 10 minuter. Tog ut bottnen och sänkte temperaturen till 150°.
Häll
nästan 1 dl vatten
i en kastrull och sprinkla
2 tsk AgarAgarflingor
över innan du värmer vätskan utan att röra om. hetta upp utan att koka. Sjud och rör om emellanåt till flingorna lösts upp helt (5-10 min)
Lös upp 1 tsk AgarAgarflingor i nästan
1 dl vätska för varje gelatinblad som uppges
Ansa och skiva250 g rabarber
till rabarberkompott. Lägg den i en kastrull tillsammans med
1 msk vatten
1 msk flytande honung
2 msk råsocker
Koka på svag värme tills rabarbern mjuknar. Tillsätt
1 dl hallon
och låt koka ihop. Ta från värmen. Tillsätt
AgarAgarblandningen
och rör ner i kompotten. Låt svalna.
Häll
nästan 2 dl vatten
i en kastrull och sprinkla
4 tsk AgarAgarflingor
över innan du värmer vätskan utan att röra om. hetta upp utan att koka. Sjud och rör om emellanåt till flingorna lösts upp helt (5-10 min)
Separera
2 ägg
Vispa äggvitan till ett vitt skum med elvisp. Vispa äggulor och
3/4 dl råsocker
fluffigt. Vispa
400 g färskost (av cream cheese-typ)
1 tsk vaniljpulver
i ägguleblandningen. Vänd hastigt ner i färskostblandingen dit du även tillsätter AgarAgarblandningen. Vispa även
2 dl vispgrädde
Vänd ner den i färskostblandningen och sedan även äggviteskummet.
Häll fyllningen i formen.
Ringla över rabarberkompotten och ställ cheesecaken i kylen under minst 6 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar