fredag 29 juli 2016

Spaghettipumpa al Italiano

Det är inte mycket som inte blir gott med parmesanost och färsk vitlök, men just spaghettipumpan smakar så otroligt att animaliska produkter (bortsett från parmesanosten då) inte saknas det minsta.

Spagettipumpa med vitlök, tomat och parmesan 4 port
Dela
1 spagettipumpa, ungefär 2 kilo
på hälften och gröp ur kärnorna (som kan läggas i våt för att få loss allt kött och sedan torkas för att plantera mer pumpa sedan). Lägg pumpan, med snittytorna uppåt, på en plåt och pensla med lite 
olivolja
Krydda med 
salt
peppar

Baka pumpan mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Pumpan är klar när du kan sticka en gaffel genom köttet med bara lite motstånd. Låt pumpan svalna lite innan du gröper ur köttet med hjälp av en glasskopa.


Smält
50 g smör
i en panna och fräs 
2-3 vitlöksklyftor, hackade
3 msk färsk persilja, finhackad (cirka 10 gram)
någon minut, lägg sedan i pumpaköttet. 

det är rätt tydligt varför det heter just
spaghettipumpa, eller hur?
Fräs på låg värme några minuter. Lägg sedan i 
300 g tomater, skivade

50 g rostade hasselnötter (i torr panna), krossade
rör om och fräs ytterligare några minuter. Sist lägger du i 

2 dl riven parmesan
och rör om medan den smälter.


Ät rätten som den är eller servera som tillbehör till ex kyckling eller prosciutto!

Pumpan växer f ö och frodas fantastiskt ihop med de andra Tre Systrar!

Titta bara nedan på en av mina pallkragar med samplanterade sockermajs, bönor och pumpa nedan!

Inga kommentarer: