onsdag 5 februari 2020

(Glutenfri) saftig tigerkaka och Tigertiramisu



Saftig tigerkaka som också är glutenfri
Sätt ugnen på 200C Smörj en avlång
form och fodra med
Kokos
Vispa
3 ägg
vitt och fluffigt och vänd ned
2,5 dl råsocker
Bland ned
100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
blanda ihop
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
1 dl psylliumhusk
Citronzest
Nypa salt

i en separat bunke. Rör försiktigt ned äggblandning i omgångar till en slät
smet. Häll halva smeten i en ny bunke
och blanda i den i
2 msk kakao
(en skvätt mjölk)

så det inte blir för torrt. Häll lite av den vita smeten i botten av din form.
Varva så med chokladsmeten och upprepa tills smeten är slut. Dra änden
av en sked och marmorera försiktigt. Grädda längst ner i ugnen i 175C i c:a
35 – 40 min. Känn med en sticka för att vara säker på att den är klar. Låt svalna innan du vänder den ur formen.
Till 11-kaffet hann tigerkakan inte svalna
men smakade ändå underbart!

Använde också tigerkakan till en fantastisk egen variant på Tigertiramisu med mitt egna försök till Amaretto (recept kommer när jag lyckas än bättre med den). Genom att i botten lägga
1 skiva tigerkaka
och hälla över
Lite kallt kaffe
Lika mycket amaretto
och servera med en skopa
vaniljglass

Inga kommentarer: