fredag 25 januari 2019

(Glutenfri) pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Rulltårta är egentligen det perfekta fikabrödet som kan smaksättas helt efter smak, går snabbt att göra och dessutom är naturligt glutenfritt.


Glutenfri pepparkaksrulltårta med lingongrädde C:a 10 bitar
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa
4 ägg 
2 dl råsocker/3 msk agavesirap
poröst. Blanda
1 dl potatismjöl 
2 tsk bakpulver 
1 msk pepparkakskrydda  
och vänd ned. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 225 grader ca 15 min. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Strö ut
1-2 msk råsocker
på bakpapperet. Stjälp upp kakan på papperet och dra loss det papper som kakan gräddats på (pensla kallt vatten på bakplåtspappret så släpper det lättare). Låt kakan svalna och gör lingongrädde. Vispa
2 dl vispad grädde 
 och blanda den med
1-2 dl Lingonsylt 
Bred lingongrädden på kakan och rulla samman. Låt rullen ligga en stund med skarven nedåt innan den skärs upp.



Inga kommentarer: