onsdag 19 september 2018

Morotskaka i grötform

Fler festliga frukostar finns och här följer ännu en:

Bakad morotskaksgröt 1 port 
Värm ugnen till 200°. Låt en ugnsfast form stå i ugnen. Rör ihop 
1,25 dl (glutenfria) havregryn 
2 krm bakpulver 
1 krm ingefära 
1 krm muskotnöt 
1 krm kanel 
2 krm färskmalen kardemumma 
1 krm vaniljpulver 
1 krm flingsalt
i en stor skål. och häll sist i 
50 g, grovt rivna morötter 
Rör om så att allting blanda allt. Vispa upp 
1/2 ägg 
i en annan skål, tillsätt 
1,25 dl mandelmjölk 
och vispa lite till. Ta ut den varma bakformen och smörj med lite kokosolja. Häll havregryns-blandingen i bakformen Häll sedan över äggstanningen. Se till att alla havregryn är dränkta i vätska. Blanda ihop knaprigt täcke: 
2 tsk lönnsirap eller honung 
1 tsk kokosolja 
1 dl valnötter/solrosfrön/pumpafrön 
i en liten skål och sprid sedan ut dem som ett tunt täcke över havregrynen. Ställ i ugnen och låt baka i 180° i ca 30 min. Gröten är färdig när det knapriga täcket fått färg och gröten är fast i konsistensen. Du kan också klicka lite 
Matlagningsyoghurt 
till eller avnjut med t ex plommonsylt o mandelmjölk!

Inga kommentarer: