måndag 10 september 2018

Glutenfri äpple- och björnbärskaka med vaniljgrädde

Nu är det både björnbär- och äppletider och både ock har det kommit oerhört mycket med i år! De är fantastiska att kombinera i t ex min glutenfria variant av Menys Äpple- och björnbärskaka är underbart god!
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut
mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl
Mormors lätta äpple- och björnbärskaka med vaniljgrädde 
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta 
5 äpplen 
och lägg i en ugnsfast form. Lägg 
250 g björnbär
skalet av en halv tvättad ekologisk citron 
ovanpå. Vispa 
2 små ägg 
fluffigt och vänd ned 
1½ dl råsocker/1 msk agavesirap
Blanda 
1 dl mandelmjöl 
1/2 dl psylliumhusk 
1 tsk bakpulver 1
 tsk vaniljsocker 
en knivsudd vaniljpulver
skalet av ½ tvättad ekologisk citron 
och blanda ihop så i äggsmeten så den blir i konsistensen som en sockerkakssmet. Häll i 1 dl kokhett vatten och lägg på frukten och sätt in i ugnen och grädda i 200 grader i ca 30 min. Servera med vaniljgrädde. Vispa 
1 äggula 
2 tsk vaniljsocker 
och rör ner detta i 
3 dl vispad grädde

Inga kommentarer: