lördag 1 oktober 2016

Borstj - rödbetssoppa a la Russki


Tänkte jag skulle slippa så röd om händerna i år när jag gjorde Borstj förkokade rödbetorna i fem minuter samtidigt som jag brynte de andra grönsakerna.

Borstj 6 port
Borsta 
Ca 500 g rödbetor
under varmt vatten och koka i ca 5 min. Samtidigt skalar och river du
2-3 gula lökar
1-2 morötter
Ca 250 g vitkål
Och bryn det i
2-3 msk smör

Skölj så rödbetorna i kallt vatten och skrubba bort skalet med en hård borste. Riv och lägg allt utom ca 2 dl i resten av grönsakerna. Tillsätt även
2 Smulade buljongtärningar
1 l hett vatten
Nymald Svart peppar
1 lagerblad 
Koka under lock 20 - 30 min. Tillsätt det sista
Rivna rödbetan
Smaka av med
1-2 msk vinäger
Salt

Servera med créme fraishe och gott bröd.

Inga kommentarer: