söndag 26 oktober 2014

En av de största

Jag känner stor sorg över nyheten om att finaste Kim Anderzon somnade in i sitt hem i Lindholmen, 71 år gammal på fredagen 24 oktober  kl 19.00, efter två års kamp mot cancer. Hennes livskamrat Lars Naumburg skickade ett vackert pressmeddelande om hennes sista tid, som publicerades i bl a Expressen.
Precis så här; glad och rödhårig bland blommorna
kommer jag att minnas Kim Anderzon
 Som avsked, när hon kände att slutet närmade sig, samlade Kim Anderzon i måndags ett 70-tal vänner på restaurang Wasahof i Stockholm och tog farväl.
 – Hon sov till klockan tre på eftermiddagen. Det är klart att vi undrade: Ska hon orka? Sedan klev hon in och höll ett bländande tal för alla, säger livskamraten Lars Naumburg  och avslutar pressmeddelandet:
Fantastiska artiklar i dagens DN
"Hon möttes av ett hav av blommor, applåder och kärlek. Och hon genomförde en glänsande uppvisning av humor och sin egen alldeles unika form av närvaro. Samtidigt som hon fick bada i kärlek, värme och innerlig uppskattning. Som sista gäst lämnade hon restaurangen och for hem. Under natten gick hon in ett annat medvetenhetstillstånd dit bara hon själv har tillträde och Kim Anderzon har nu avslutat sin karriär och sitt liv som hon alltid har levt det. Med flaggan i topp. Fuck Cancer!"
på den här bilden känner jag inte igen Kim Anderzon
Kim Anderzon föddes och växte upp i kvarteren där jag sist bodde i Östersund och mina föräldrar kände både hennes mor, bror och henne själv, men själv har jag aldrig haft förmånen att träffa denna underbara människa. Hon var vice president i Republiken Jämtland och jag har aldrig hört någon säga ett enda ont ord om henne. Hon är en stor förebild på såväl det professionella som personliga planet och hon lämnar ett enormt tomrum efter sig i hela landet.

Hon berättar om sin sjukdom här och i TV4 hos Malou här.
Här är ett reportage från Nyhetsmorgon med.

Inga kommentarer: