lördag 23 augusti 2014

Glassfabriken i Lomma

Lomma glassfabrik är något så fantastiskt som italiensk glass gjord på färsk mjölk. grädde, frukt, bär och ren choklad lokalt tillverkad på denna mysigt amerikanskt femtiotalsinspirerade plats i Lomma.
Min syster Maja bor nu i Lomma för att gå Alnarps utbildning för att bli  trädgårdsingenjör med inriktning på design. Vilket ger mig ytterligare en anledning mer än glass att åka dit!
Nu slipper jag alltså sakna Wedemarks lika fantastiska italienska glass, som de ju faktiskt bara gör under sommaren. Lomma glassfabrik däremot är öppet året runt och de gör specialglass beroende på säsong. T ex görs polka- och saffransglass till jul, medan det snart blir dags för höstens nöt- och bärsmaker på glass.
Som synes är Lomma glassfabrik välbesökt och jag förstår verkligen varför! Lomma verkar annars vara en mindre spännande plats som mest påminner om en semesterort på spanska solkusten.
Något annat jag verkligen uppskattar med Lomma glassfabrik är att man kan köpa med glass i riktigt bra burkar. Om man tar med en burk tillbaka får man köpa glass billigare, som om man pantade burken.
Vänner som pluggat i Lund berättar hur de gärna cyklade den mil det är dit för att bada och sola på Lommas sandstränder och någon soldyrkare i det avseendet är jag ju inte. glass däremot. Det kan jag åka långt för när den är bra!

Inga kommentarer: