Ta fram surdegen i rumstemperatur några timmar i förväg. Sätt bakstenen (eller en vanlig plåt) i ugnen och värm den långsamt med över- och undervärme 225° (så stenen inte spricker av snabb temperaturskillnad. En plåt kan du värma som vanligt). Blanda
100 g dinkelmjöl
1/4 dl surdeg
salt
vatten
till lagom konstistens Knåda ihop och kavla ut en pizza på bakplåtspapper. Häll över och pensla
olivolja
på bottnen. Skjut in plåten som hör till stenen under bakplåtspappret och skjutsa in pizzan på på stenen. Sänk ugnstemperaturen till 200° och förgrädda bottnen i 7 minuter.
Ta ut med plåten och bred så på
1 dl crème fraîche
150 g riven Västerbottenost
Grädda i 200° mitt i ugnen tills pizzan fått färg. Blanda
50 g röd rom
1/2 dl crème fraîche
Ta ut den och klicka ut romröran
dill enligt smak
halverade körsbärstomater
1 -2 hackade röda lökar
salt färskmalen svart peppar
Den blev så fantastiskt god att jag faktiskt tror att det är den godaste pizza jag ätit någonsin och av alla jag ätit i hela världen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar