Heta snöbollar med ingefärsting ca 12 st
Skala och riv
50 g färsk ingefära
Lägg i en kastrull med
1 dl grädde
och låt småputtra i
5 min. Ta ifrån plattan och låt blandningen stå i 10 min. Hacka
ca 200 g vit choklad
och lägg i en varmrtålig skål. Värm så åter ingefärsgrädden tills det nästan kokar o rör om hela tiden. Häll gräddblandningen i chokladen och rör om tills chokladen smälter. Du kan ev köra den på upptiningsläge i mikron i 30 sek o rör om. (Tillsätt ev
2 msk honung
om du inte tycker sötman från chokladen räcker) till
en blank smet. Gör små bollar av smeten med hjälp av 2 tsk.Rulla i
Siktat florsocker
Ställ in i kylen och låt stå i ca 3 h tills det stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar