måndag 8 april 2019

Armé av skyddsänglar

Jag måste verkligen ha en hel armé med skyddsänglar, starka totemdjur och buddhistiska Shoten senjin som samarbetar för att skydda mig. Än en gång har jag helt oförklarligt räddats från döden och t o m allvarliga skador!

Jag flög visst som en champagnekork när någon slängde upp en bildörr utan att se sig för precis när jag kom cyklande i låg fart uppför en backe. Pga chocken minns jag bara när jag cyklade förbi korsningen efter bokhandeln, men enl två sjuksköterskor (!) Eva och Elenor som gick på andra sidan gatan landade jag "som från himlen" rakt ur i gatan så bilar från två håll tvärbromsade... Tack och lov är där bara 30 så de fick stopp utan problem!
Jag slog inte i huvudet, fast jag till dem sagt jag hade sådan huvudvärk, utan tog emot mig med min nu ömma högra hand så att jag bara skrapade upp kinden. Såren är från solbrillorna som också måste ha skyddat mig från ytterligare närkontakt med asfalten.
Jag hade tydligen varit klar hela tiden och redigt berättat om allt med början "oj då, vad det här blev konstigt. Skulle ju bara köpa bröd" till sjuksköterskorna som stannade o hjälpte mig. De ringde ambulans, lämnade sitt nummer och kollade så att jag inte blev medvetslös. Dessutom låste de fast min cykel o gav mig åter
Det första jag minns efter korsningen är en skymt från ambulansen. När vi for genom Hammenhög sa jag att "just ja, det gjorde jag förra gången i ambulans med". Då menade jag nog när jag åkte taxi t Ystad lasarett härom månaden men nu undrade jag om jag inte kunde få sån där härlig syrgas som jag fick förra gången jag åkte. Då sa de att jag pratar och skrattat som om jag fått lustgas så att det vore rent slöseri med skattemedel. Tur jag inte grät eller skällde på någon i a f...
Jag kom till fullt medvetande när doktor inne på akuten konstaterade att jag har kraftiga reflexer. Han trodde jag fått en hjärnskakning men jag menade att det vore konstigt då jag inte mådde illa. Vi enades i a f om att det var onödigt att röntga hjärnan eftersom hjärnblödning tycktes osannolik och jag fick åka hem. Jag skulle dock inte sova ensam men hade glömt att gubben var inlagd i Lund. Ringde Elenor redan innan jag for hem o bjöd henne o Eva på fika och fick reda på allt dagen efter.
Åsa på gymmet hade klippt mig tidigare på dagen men nu såg jag ut som om jag åkt på däng. Snälle grannen Claes skjutsade mig till Tjörnedala dagen efter för inlämning till Konstrundans samlingsutställning och många trodde nog han var skyldig så har varit väldigt noga  med att påpeka att jag inte åkt på stryk.
Denna bilhjälm från 50-talet klädd i tweed ska jag nu ha när jag cyklar. Tack alla fantastiska medmänniskor för all hjälp och omtanke!

Tänker mig att härförare för mina skyddsänglar måste vara ärkeängeln Rafael, eftersom han är luftens ängel mot öster då jag är tvilling o luftdrottning. Läser så att han "Ärkeängeln Raphael är den överordnade helaren i den änglavärlden och bär huvudansvaret för att läka och guide i frågor om hälsan. Raphael betyder "Gud helar" eller "Han som helar" på hebreiska. Många tror att det är ett derivat från hebreiskans Rophe, dom betyder "medicine doktor". Inom Katolicismen, är sankt Raphael skyddshelgon för läkande, kroppslighet, resande och kombinerande."
M a o helt tydligt mitt skyddshelgon! Grekisk ortodox ikon.
Bydhistiska Shoten senjin på bild från http://chantforhappiness.blogspot.com/2013/05/the-buddhas-birthday-celebrate-by.html?m=1
"Närhelst du kallar på Raphael är han där. Den helande ärkeängeln är inte blyg eller subtil när han annonserar sin närvaro. Han vill att du ska veta att han finns med dig som ett sätt att trösta dig och lyfta stressen under din väg mot tillfrisknande."

Inga kommentarer: