onsdag 31 oktober 2018

Antiinflammatorsik kål a l'Italiano

Svartkål låter kanske inte så lockande, men kryddat med parmesanost och vitlök slår det mycket

Vitlöksfräst svartkål/grönkål med parmigianno och rostade pumpafrön
 4-6 port
Ansa, skölj och strimla
400 g svartkål/grönkål
Skala och finhacka
1 Lök 
2 vitlöksklyftor
Fräs i
1 msk kokosolja 
i några minuter och rör ned
1 dl benbuljong 
2 dl grädde 
½ dl matlagningsvin 
Koka sakta i 5 min och rosta samtidigt
1 dl pumpafrön
i en torr stekpanna. Blanda så i
½ dl riven parmesanost
och smaka av med
gurkmeja, flingsalt och svartpeppar 
Avnjut med pumpakärnor som den är med grön sallad eller med gnocchi, parmaskinka e dyl

Inga kommentarer: