Min bästa ide på åratal (känns det som) gluten- o (laktos)fria rabarberbiscotti med färskmalen kardemumma och vanilj. Underbart gott när en som jag avgudar rabarbersmaken!
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda
kardemummakapslar
150 gram rumsvarmt laktosfritt smör
1 smula finhackad körvel enl smak
1/2 dl honung
2 msk vaniljsocker
1 ägg
Blanda ihop
4 dl mandelmjöl
1 dl pyssliumhusk
1 msk bakpulver
1 dl hackad mandel
i ny bunke och mal1 dl hackad mandel
kardemummakapslar
ett par varv med en pepparkvarn eller stöt i mortel i ytterligare en annan bunke och blanda med
1/2 urskrapad vaniljstång/ vaniljpulver
Skala och skär
Ca 5-9 rabarberstänger/delade krusbär/ plommon/hackad choklad osv
i cm-stora bitar och blanda med kardemummasockret väl. Blanda allt och dela degen i två lika stora delar. Rulla ut varje bit till en tjock rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till lite. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca.15 min
Ca 5-9 rabarberstänger/delade krusbär/ plommon/hackad choklad osv
i cm-stora bitar och blanda med kardemummasockret väl. Blanda allt och dela degen i två lika stora delar. Rulla ut varje bit till en tjock rulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till lite. Baka mitt i ugnen på 200 grader i ca.15 min
Låt svalna och skär i 2 cm breda bitar. Sänk ugnen till 140 grader. Vänd skorporna med snittytan uppåt och torka i ugn 15 - 30 min eller tills de är helt torra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar