torsdag 3 augusti 2017

Elektrisk konst

Nu i augusti deltar jag i konstprojektet Österlen Electric Totem där ett 30-tal av Österlenkrafts elskåp i Simrishamns stad målas av ett 20-tal konstnärer. Det är ett fantastiskt projekt initierat av Streetart Österlen och är 2017 års gatukonstprojekt. 
Jag vill förena det blomstrande Österlen med de tråkigt rektagulära skåpen och målade kubistiska blomster Cubic Blossom [blomster i kubik] på det tilldelade skåpet på Regeringsgatan. Det har, åassande nog en rosenbuske intill. Skåpet fick tvättas och grundas innan det var dags att måla kubistiska bouganvillea och mimosa. Visst ser skåpet bra mycket mer lockande ut nu än innan?:

Jag vill särskilt nämna Karin Palolas skåp vid Rosentorget, men jag har (förstås) inte sett allt än. Det gjordes ett reportage om det i radion som du kan höra här!
Du kan se Palolas  film om skåpet här!
Det har gjorts flera fantastiskt kreativa skåp och än pågår skapandet för fullt, så gå gärna ut på stan och titta och prata med konstnärerna! Palola är också också, tillsammans med Ann-Margrete Claren kontaktperson mellan konstnärerna och Österlenkraft.
Österlen Electric Totem kommer att resultera i två konstrundor, en mindre och en större, som kommer att invigas den 8 september. Snacka om elekrtriskt lyft!

Inga kommentarer: