fredag 29 november 2019

Du & Jag II + Nya Medlemmar

På Tjörnedala konsthall var det dubbel vernissage 9 november.
Dels visades de nyantagna medlemmarnas verk upp.
Dessutom visades del 2 av den samlingsutställning med ÖSKGs medlemmar på temat Du & Jag - det personliga samtalet.
I utställningen presenterades arbeten av konstnärer som två och två tillsammans, skapat verk.
Under hösten 2018 visades den första delen av Du & Jag - det personliga samtalet.
Utställningens fokus ligger på arbetsprocessen och vad som kan uppstå i det kreativa mötet. 
Eftersom detta är långsamma processer som tar tid gjorde ÖSKG en uppföljande utställning, där gamla möten fördjupas och nya presenteras.
Vernissagen var välbesökt!

Nya medlemmar i ÖSKG!
Tre nya medlemmar har valts in i föreningen. De nyinvalda är Iris van Hees, Anja Richardt Krabbe och Charlotte Elm Ravn och de visar nu också sina verk på Tjörnedala. Varmt välkomna Iris, Anja och Charlotte!
Anja Richardt Krabbe är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Hon arbetar främst med måleri och fotografi. Krabbe har bl a ställt ut på Falsterbo konsthall och på Sjöbo Konsthall. Hon är född 1967 och bosatt i Lövestad.
Charlotte Elm Ravn, född 1972, arbetar främst med video, performance och installation. Hon är bosatt i Hammenhög och har varit involverad i flertalet konst- och kulturprojekt senast som kreativ producent för Kollaborativet.
 
Iris van Hees är född 1965 och utbildad vid Royal Academy of Art i Haag, Nederländerna. Hon är bosatt i Kivik och arbetar som textildesigner. drag för Karolinska institutet i Stockholm.
Hon har främst arbetat med sin konst i offentliga miljöer och bl a haft upp
Årets jury bestod av Thomas Kjellgren, fd chef Kristianstads konsthall, Carolina Söderholm, konstkritiker och Helena Bergenrud, konstnär och styrelsemedlem ÖSKG.

T o m 15 dec visas båda utställningarna Öppet: tors-sön kl 12-16

Inga kommentarer: