lördag 27 april 2019

Svarta håls attraktivitet

Att svarta hål inte bara har en enorm attraktionskraft utan också är oerhört attraktiva har precis manifesterat sig än en gång för mig. Kanske minns ni hur mina sådana bara försvann för mig när jag skulle ställa ut dem i Malmö i höstas? Om inte kan du friska upp minnet här!
Nu skulle en ju kunna förstå just svarta håls attraktionskraft med tanke på bilderna som visades för världen 11 apri, men detta är nästan löjligt.
Här är den omsusade bilden som presenterades förra
 veckan av forskarna bakom Event Horizon-teleskopet. 

Under de tidigare år jag deltagit i Konstrundan har ingen vunnit mina verk utan jag har fått ta med det till Tjörnedala igen så att det kunde hämtas där av framtida vinnare. Så blev det dock inte alls i år.
Redan på långfredagen kom en kvinna till mig med en vinstlott hon fått besked om var mitt verk. Jag kollade lotten mot vinstlistan och lämnade så ut mitt grafiska verk Svarta Håls Attraktionskraft till en glad vinnare och önskade fortsatt glad påsk.  Det var hon säker på att det skulle bli nu när hon "vunnit och allt".
Mitt Vinstverk till årets konstlotteri påminner
lite om verkliga bilden men är i a f inte lika suddig

På annandag påsk kom så ännu en kvinna glädjestrålande till Ateljé Vipan eftersom hon vunnit mitt verk... Jag blev förbluffad, men fann mig, kollade hennes lott och mycket riktigt är hon den rätta vinnaren. (Hon i fredags, som jag dessvärre aldrig tog namnet på hade lotten med vinstlistans nr 75, inte alls ateljé 75, tokigt nog. Det är en akvarell som finns hos konstnären i Hagestad...) Nu hade jag, som tur var, ännu ett inramat Svart Hål (det har jag s a s fördjupat mig i senaste året och det är också största fördelen med grafiska verk!) som hon fick. Båda vinnarna var därför oerhört glada över sina vinster.
Ett målat svart hål ingen hittills
dragits till...

Jag inser nu risken med svarta hål även om en kollega menar jag bör ha chans på Nobelpriset som prickade in rätt tillfälle med tanke på allt fokus på svarta hål senaste veckorna. Jag har dock inte råd  med att de fortsätter försvinna för mig utan att jag får någon ersättning för arbete mer dem. Det är fantastiskt att båda vinnarna uppskattade vinsterna men med tanke på att jag enbart fått sälja lotter i år funderar jag på att överge mitt konstnärskap. Kanske ska jag bara göra konst för min egen del i framtiden när nu ingen vill köpa den av mig?

Inga kommentarer: