måndag 19 februari 2018

Fler elskåp att glädja Simrishamn med

Det blir fler konstnärligt prydda Elskåp/Kabelskåp i min minimala stad! Ifjol målades ett antal av ÖsterlensKrafts skåp och i år har även Simrishamns kommun hakat på.
2017 års Elskåpsrunda finns presenterad här, och i år kommer arvetet att inledas efter årets Konstrunda (som sker 30 mars - 8 april. Jag återkommer om mina öppettider i ateljén när vi närmar oss) och ha invigning under augusti 2018.
Jag har tilldelats två skåp på Stora Norregatan, vid Lilla Torg och i korsningen Yngve Östbergsväg, ett enkelt och ett dubbelt och jag planerar att pryda hela skåpen tredimensionellt, med inspiration av Karin Palolas skåp, som jag tycker är bäst av fjolårets.
Tänker dock komplicera mina bilder på så sätt att de på framsidan visar en yta som kommer att kunna ses i genomskärning uppifrån och på sidorna.
Jag har mätt och fotat skåpen noga för att kunna arbeta fram skisser i skala 1:1
I år kommer kommunen att göra ett förarbetet med att tvätta och skrapa av ev affischer från skåpen, innan vi själva tar vid. 
Jag vill anpassa mina motiv såväl till färg och miljö på platserna liksom göra motiven så att det känns platsspecifika och passar just här i Simrishamn.
En presentationsfolder om årets Elskåpsrunda som presenterar såväl verk som konstnärer ska tryckas upp och finnas klar inför invigningen under augusti (inget datum bestämt än). 
Ja ni ska få följa med i mitt arbete efter Konstrundan, så häng med!

Inga kommentarer: