Chokladkladdkaka med zucchini (och chokladfrosting) 12 bitar
Här sär kladdkakan utan frostingen men med en klick crème fraishe istället och grädde funkar med |
Sätt ugnen på 200˚C. Riv
200 g zucchini
fint. och krama lätt ut vätskan. Hacka
100 g choklad
Blanda
1 1/2 dl mandelmjöl
½ dl psylliumhusk
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Vispa
1 dl rapsolja
2 dl strösocker
2 st ägg
till en fluffig smet och rör sedan er de torra ingredienserna till en slät smet. Tillsätt sedan
100 g färskost
rivna zucchinin o chokladen
Häll smeten i en fordrad form, ca 20x30 cm. Grädda i mitten av ugnen Sätt ugnen på 190˚C. i 12–15 min. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten, testa att sticka Låt svalna.
Till frosting Smält
50 g choklad
Vispa ihop
100 g färskost
50 g rumstempererat smör
1,5 dl florsocker
tills det är fluffigt. Tillsätt då den smälta chokladen. Bred
frostingen över kladdkaka och strö över
Flingsalt
Riktigt god också utan frostingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar