måndag 16 augusti 2021

Underbar Kladdkaka av zucchini som är glutenfri

Chokladkladdkaka med zucchini (och chokladfrosting) 12 bitar

Här sär kladdkakan utan frostingen men med en
klick crème fraishe istället och grädde funkar med

Sätt ugnen på 200˚C. Riv 

200 g zucchini

fint. och krama lätt ut vätskan.   Hacka

100 g choklad

Blanda

1 1/2 dl mandelmjöl

½ dl psylliumhusk

1 dl kakao 

1,5 tsk bakpulver

 1 tsk vaniljpulver

 1 tsk salt 

Vispa

1 dl rapsolja

2 dl strösocker 

2 st ägg 

till en fluffig smet och rör sedan er de torra ingredienserna till en slät smet.    Tillsätt sedan 

100 g färskost

rivna zucchinin o chokladen

Häll smeten i en fordrad  form, ca 20x30 cm.  Grädda i mitten av ugnen  Sätt ugnen på 190˚C. i 12–15 min. Kakan ska vara lätt kladdig i mitten, testa att sticka Låt svalna. 




Till frosting Smält

50 g choklad

Vispa ihop

 100 g färskost

50 g rumstempererat smör

 1,5 dl florsocker 

tills det är fluffigt. Tillsätt då den smälta chokladen.   Bred 

frostingen över kladdkaka och strö över 

Flingsalt 



Riktigt god också utan frostingen

Inga kommentarer: