fredag 3 juli 2020

(Avocado) Caprese o minnet av Milano

Härom dagen inspirerades jag till att göra en avocado-caprese. Så gott och kunde då inte låta bli att tänka på alla caprese jag åt under min Milano-resa.

Avokado caprese  4 portioner
Skala och skiva
2 avokador, mogna
Skiva
2 mozzarellaostar
Hacka
250 g cocktailtomater
basilikablad
grovt och blanda ihop. Smaka av
med 
flingsalt o nymald svartpeppar
Varva avokado och mozzarella på fyra tallrikar. Toppa med tomathack och basilikablad. Ringla över 
olivolja
Mal över mer flingsalt o svartpeppar
Milanesisk caprese

En klassisk caprese är en italiensk tomatsallad med buffelmozarella, tomat, basilika och olivolja som ofta serveras som antipasto [förrätt på italienska]. Du kan enkelt göra en sådan henom att bara utesluta avocado i receptet ovan.



Inga kommentarer: