onsdag 25 oktober 2017

Cubic Blossom på elskåp

Österlenkrafts elskåp i Simrishamn har förvandlats till konstverk av 16 konstnärer, varav jag är en, vilket jag även berättat om tidigare
Mitt skåp Cubic Blossom finns på Regeringsgatan precis vid Storgatan och jag har velat relatera Simrishamn som en blommande stad till de rektangulära elskåpen med kubistiska blommor.

I presentationen av projektet ÖSTERLEN ELECTRIC TOTEM skriver Street Art Österlen: "För ett par månader sedan var de grå, nedklottrade och tråkiga att se på. Idag sprakar de av färg och spännande bilder och piggar upp oss när vi går längs Simrishamns gator och gränder. Trettio elskåp som tillhör Österlens kraft har målats och smyckats av 16 konstnärer i Street Art Österlens projekt ÖSTERLEN ELECTRIC TOTEM. Projektet har letts av Ann-Margrete Clarén och Karin Palola och invigningen ägde rum 21 september kl. 15 vid de tre skåpen som står vid infarten till Seglarpaviljongen, Strandvägen (mellan hotell Svea och hamnen). Talare vid invigningen var Gunilla Aastrup, Kulturnämndens ordförande, Bitte Müller Hansen, Österlens Krafts vice ordförande och Mia Gröndahl från Street Art Österlen. "
Så här mycket växte rosbusken på bara några veckor,,,
 Reportage om ÖSTERLEN ELECTRIC TOTEM hittar du här, filmklipp här och här Från vernissagen här!
Till invigningen delades KARTAN till elskåpen ut, den hittar du även nedan om du klickar på bilderna öppnas större sådana!Inga kommentarer: