SIDOR

söndag 15 mars 2020

Saftigt Bönbröd

Saftigt och gott bröd som också är proteinrikt men inte innehåller gluten!
Bönbröd (lchf+rs)
Sätt ugnen på  225°C o mixa
1/2 l bönor/kikärtor e andra baljväxter 
3 ägg
1 tsk salt
1/2 dl vinäger/kombucha
37,5 g rumsvarmt smör alt. 1/2 dl olja
med stavmixer. Blanda
2 tsk bikarbonat
Fänkål anis, solrosfrön o pumpafrön
3/4 dl fiberhusk
i en bunke för att sedan blanda så ner i smeten. Smörj en brödform eller lägg ugnspapper i och häll smeten i formen, 

Svarta bönor gör brödet riktigt mörkt och med
kryddorna påminner brödet om danskt rågbröd
både till smak och utseendet
sätt mitt i ugn på 200°C i ca 1 - 1,5 timma.

Med handslagen majonäs på fria hönsägg och handpillade räkor + persilja nyskördad från balkongen blir det ett fantastiskt smörrebröd!
Du kan också gärna baka bullar: Majs Bönbullar
Sätt ugnen på 250°C Mixa
1 pkt blandade bönor 
3 ägg
2 msk fiberhusk
2 msk honung
2 tsk bakhulver
Salt
Låt svälla, klicka upp bullar på
plåt. Pensla med
Upp uppvispat ägg
225°C 25 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar