ändå är den glutenfri!
75 g smör
och låt det bli gyllene. Mal
1 tsk kardemummakärnor
Vispa
2 ägg
2 1/2 dl råsocker
1 krm vaniljpulver
pösigt. Blanda
2 dl mandelmjöl
½ dl psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
och hälften av kardemumman.
Rör ner smöret i äggsmeten
och vänd därefter i mjölbland-
ningen. Smöra en form, ca 24
cm i diameter med löstagbar
kant, och "bröa" den med
1/2–1 dl riven kokos
Häll smeten i formen. Skär
2–3 äpplen
i tunna klyftor och arrangera
dem i ett fint mönster. Strö
resten av kardemumman över
kakan. Hacka
1/2 dl mandel
grovt och strö även den över
kakan. Grädda mitt i ugnen
i 200° 25–30 minuter.
Servera som den är eller avnjut med grädde eller glass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar