SIDOR

lördag 28 september 2019

Godaste (glutenfria) äppelkakan!

Ojojoj SÅ god är denna kaka ÄPPELKAKA MED KARDEMUMMA & MANDEL 6–8 bitar  
ändå är den glutenfri!

Sätt ugnen på 225°. Smält
75 g smör
och låt det bli gyllene. Mal
 1 tsk kardemummakärnor
Vispa
2 ägg 
2 1/2 dl råsocker
 1 krm vaniljpulver
pösigt. Blanda
 2 dl mandelmjöl
½ dl psylliumhusk 
 1 tsk bakpulver 
1 krm salt
och hälften av kardemumman. 
Rör ner smöret i äggsmeten
och vänd därefter i mjölbland-
ningen. Smöra en form, ca 24
cm i diameter med löstagbar
kant, och "bröa" den med
1/2–1 dl riven kokos
Häll smeten i formen. Skär
 2–3 äpplen
 i tunna klyftor och arrangera
dem i ett fint mönster. Strö
resten av kardemumman över
kakan. Hacka
1/2 dl mandel
grovt och strö även den över
kakan. Grädda mitt i ugnen
i 200° 25–30 minuter.

Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Servera som den är eller avnjut med grädde eller glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar