SIDOR

tisdag 12 mars 2024

Skånska pepparkakor

Glutenfria Skånska pepparkakor 19 stycken

30 m + tid i kyl

Smält samman

420 g mörk sirap [3 dl]

160 g smör

Blanda ner

10 g malen kanel [4 tsk]

10 g malen ingefära [4 tsk]

6 g ekologisk apelsinzest [3 tsk]

6 g malen nejlika [3 tsk]

100 g mjölk [1 dl]

och låt svalna. Blanda samman 

10 dl mandelmjöl 

3,4 dl psylliumhusk

16 g bikarbonat [3 tsk]

Häll ner koket i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.

Olja en burk som du lägger degen i, förslut och låt degen ligga i kylen 1 dygn. Dela upp i 19 bitar om nästan 70 g/bit. Rulla dem till bollar och tryck dem platta med baksidan av en stor slickepott. Baka i 210-220° i 12 min i över- och undervärme. Pensla kakorna med mjölk direkt efter ugnen. Plasta kakorna eller lägg i burk med lock när de svalnat helt. Ät gärna med smör och lagrad ost; överraskande gott som ett mellanting mellan tekaka och pepparkaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar