Glutenfria Skånska pepparkakor 19 stycken
30 m + tid i kyl
Smält samman
420 g mörk sirap [3 dl]
160 g smör
Blanda ner
10 g malen kanel [4 tsk]
10 g malen ingefära [4 tsk]
6 g ekologisk apelsinzest [3 tsk]
6 g malen nejlika [3 tsk]
100 g mjölk [1 dl]
och låt svalna. Blanda samman
10 dl mandelmjöl
3,4 dl psylliumhusk
16 g bikarbonat [3 tsk]
Häll ner koket i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.
Olja en burk som du lägger degen i, förslut och låt degen ligga i kylen 1 dygn. Dela upp i 19 bitar om nästan 70 g/bit. Rulla dem till bollar och tryck dem platta med baksidan av en stor slickepott. Baka i 210-220° i 12 min i över- och undervärme. Pensla kakorna med mjölk direkt efter ugnen. Plasta kakorna eller lägg i burk med lock när de svalnat helt. Ät gärna med smör och lagrad ost; överraskande gott som ett mellanting mellan tekaka och pepparkaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar