Denna kålpudding är inte bara nyttig utan också fantastiskt god:
Kålpudding 6 Port
Skär
1 kg Vitkål
i relativt små bitar, c:a 1x1 cm. Stek i panna så att den får färg och blir mjuk. Salta och peppra lite under tiden du steker. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda
800 g Köttfärs
250 g blomkålsris (blomkål mixad i småbitar alt. Keso)
2 msk salt
2 ägg
salt, lite svartpeppar
soja
panko
1 dl grädde 40%
i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Blanda ner 2/3 av vitkålen i färsen och blanda ihop. Lägg upp i ugnsfast form och platta ut, c:a 5 cm tjockt. Skär rutor i färsen , c:a 5x5 cm. Lägg sista vitkålen ovanpå.
Smält
50 g Smör
Värm upp med
4 dl Grädde 40%
Worcestersås
Majsmjöl
i en kastrull tillsammans med
1 msk Tamarisoja
2 msk köttbuljong (koncentrerad)
Slå det hela över färsen och grädda i c:a 45 min. Servera med
Rårörda lingon
4 port som du enkelt gör genom att Blanda
5 dl (frystakr lingon
2 dl råsocker
ev. Finhackad rosmarin
i en skål. Rör tills sockret löst sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar