1 h 10 min Häll
6 dl bovetemjöl
i en skål. Gör ett avtryck med
ett matskedsmått och häll i
1 msk honung
Tillsätt
6 dl mjölk, kall
0.3 paket jäst, färsk
1 paket saffran
1 tsk salt
Vispa till en slät smet, för.
Strö ner
3 msk fiberhusk
medan du vispar. Blanda
sedan ner
3 dl havregryn
Låt degen svälla och jäsa i c:a 8 h i en täckt bunke.
I bakgrunden förberett också för att baka Saffransbiscotti; jästiden är ju enorm |
8 bitar, gärna med hjälp av en sked. Lägg på en klädd plåt. Blöt
händerna med vatten och forma till frallor. Strö ev bovetemjöl över
frallorna. Sätt ugnen på 250C. Låt bröden jäsa på plåt i 20–30
min. Grädda i 225C i 25 min.
Låt svalna innan du skär upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar