Nu ska det bli gott med min första nybakade hjärna; glutenfri kardemummakaka med mandelmassa.
'Fick allt med reptilhjärnan (hela smygdala faktiskt) med kardemummasmak i första biten; smaskigt!
Sätt ugnen på 200 grader. Rör
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
1 1/2 dl råsocker
mjukt; enklast är med elvisp. Tillsätt
2 ägg
ett i taget och rör lite till. Blanda
1 dl mandelmjöl
1/2 dl psylliumhusk
1 tsk bakpulver
1 msk färskmalen kardemumma
i en egen skål och tillsätt det till mandelmassablandningen. Blanda alltsammans noga och klicka ut smeten i en smord sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter med
kokos
i. Grädda kakan i 175 grader i cirka 45 min, tills den släppt kanten. Låt kakan svalna något och vänd upp den på ett fat och avnjut när den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar