Festlig frukost med denna saffranchiapudding med varma björnbär o och citronmeliss |
2 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
1 nypa saffran i ett glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Blanda gärna runt i puddingen ett par gånger under tiden. Inför servering värm
Ca 1/2 dl björnbär
Avnjut direkt!
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl. |
Björnbärspaj med saffran 12 bitar
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop
125 g rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl pyslliumhusk
1/2 g saffran
1 tsk bakpulver
2 msk agavesirap
till smuldegen. Rör ihop
1 ägg
100 g turkisk yoghurt
1 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 tsk vaniljsocker
till fyllningen. Fördela hälften av smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på fyllningen. Strö över 250 g björnbär och toppa med resten av smuldegen. Grädda mitt i ugnen 200° ca 40 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar