SIDOR

fredag 7 september 2018

Glutenfritt med björnbär och saffran; så himmelskt!

För den som, som jag, älskar såväl saffran som björnbär är dessa recept fenomenala. Till att börja med är det en total lyx att inleda dagen med saffranchiapudding med varma björnbär och citronmeliss.
Festlig frukost med denna saffranchiapudding
med varma björnbär o och citronmeliss
Blanda ihop
2 dl mandelmjölk 
3 msk chiafrön 
1 nypa saffran i ett glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Blanda gärna runt i puddingen ett par gånger under tiden. Inför servering värm
Ca 1/2 dl björnbär
Avnjut direkt!
Om du inte vill göra den glutenfri byter du bara ut
mandelmjöl och psylliumhusk mot vanligt vetemjöl.
Denna paj är sedan helt himmelsk; testa den gärna!
Björnbärspaj med saffran 12 bitar
Sätt ugnen på 225°C. Blanda ihop
125 g rumsvarmt smör 
2 dl mandelmjöl 
1 dl pyslliumhusk 
1/2 g saffran 
1 tsk bakpulver 
2 msk agavesirap 
till smuldegen. Rör ihop
1 ägg 
100 g turkisk yoghurt 
1 msk kokosolja 
1 msk agavesirap 
1 tsk vaniljsocker 
till fyllningen. Fördela hälften av smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på fyllningen. Strö över 250 g björnbär och toppa med resten av smuldegen. Grädda mitt i ugnen 200° ca 40 minuter. Låt svalna och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar