Chiafrön var verkligen i ropet för några år sedan och nu har även jag testat det. Jag använder jag det istället för gelatin/AgarAgar eftersom det är lättare att få tag i än AgarAgar, smakar mindre, är fullproppat med protein, vitaminer, antioxidanter och innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa och är såväl paleo, gluten- och laktosfritt.
Favorit Chiapudding från paleoskafferiet.se
Mät upp
2 dl kokosmjölk
2,5 msk chiafrön
1 tsk kanel
1 krm färskmalen kardemumma
1 krm äkta vanilj
och lägg i en burk med lock Blanda väl och sätt på locket Låt stå i kylskåpet över natten
Alt. 2
Mät upp kokosmjölk, chiafrön, kanel, kardemumma och äkta vanilj i en mixerkanna. Mixa med stavmixern till det tjocknat något Ställ in kylskåpet och låt stå 30 minuter
Toppa gärna med frukt somg mango, bär e dyl och Njut!
Smaksätt på olika sätt; t ex semla-smak med mer kardemumma, ingen kanel men däremot mandelmassa, saffran, riven 70%-ig choklad eller vad du nu kommer på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar